Technológiák és szerszámgépek

Huzalos szikraforgácsolás

>

SYSTEM 3R - minden huzalos berendezéshez

A System 3R évtizedek óta gyárt precíziós befogástechnikai alkatrészeket a huzalos szikraforgácsoló berendezésekhez. A kínáltaban megtalálhatók az egyedi termékek és szettek is. A letölthető katalógusok jól böngészhetők , érthető struktúrával rendelkeznek.
System 3R katalógus huzalos berendezésekhez

 

ZEROLINE rendszer szinte minden huzalos géptípushoz

A System 3R Zeroline rendszere a berendezés asztalához van méretezve és szinte minden neves huzalos géptípushoz elérhető. A készlet bővíthető és gyakorlatilag minden alkalmazáshoz vagy munkadarab alakhoz megtaláljuk a legjobb felfogási megoldást. Az alsó tartó körmöknek köszönhetően a munkadarababok alsó síkja mindig ugyan abban a pozícióban van, mely fontos az alsó fej ill. az ütközések elkerülése végett. 

WEDM - A sikerhez vezető három lépés

1. Munkadarab rögzítése

Legelőször is a munkadarabot el kell helyezni és lehetőleg a nullponton le kell lerögzíteni a berendezés munkaterületén belül úgy, hogy az ütközés veszélye a gép huzalvezetőivel a minimálisra csökkenjen. A munkadarabot olyan szorosan kell lerögzíteni, hogy ellenálljon a modern berendezések által kifejtett öblítési nyomásnak.

2. Referencia rendszer

Miután megoldották a munkadarab szoros lerögzítésének problémáját a gépben, a következő lépés a gép szerszámcseréjéből adódó állásidők minimálisra csökkentése. Az elmúlt évek műszaki gépfejlesztéseinek köszönhetően jelentősen megnőtt a leválasztott anyag százalékos aránya. Ezt a potenciált azonban nem lehet kihasználni akkor, ha a gép a nehezen elvégezhető szerszámcsere miatt hosszú időn keresztül tétlenül áll. A cél tehát a gép szerszámcsere miatti állásidejének minimálisra csökkentése. A referencia rendszer lehetővé teszi a munkadarab géptől távoli előkészítését és beállítását, majd a gépbe való beemelését, gyors és pontos rögzítését, az állásidő minimálisra csökkentését, és ezáltal a gépkapacitás jobb kihasználását.

3. Automatizálás

A referencia rendszer és a gépasztalra helyezett pneumatikus tokmány szilárd alapot biztosít a maximális gépkihasználás – automatizálás felé vezető kulcsfontosságú lépéshez. A palettacserélővel kiegészített géppel máris létrehozhatunk egy automata gyártócellát. Egy olyan cellát, ami a nap 24 órájában, hétköznapokon és hétvégén, egész évben képes bevételt termelni! A huzalos gépek esetében a paletta gyakorlatilga egy második asztal, melyet robot vagy paletta cserélő berendezés kezel. Az előnye, hogy egy nagyobb, vagy egyszerre több kisebb munkadarabot tudunk felfogni.