Technológiák és szerszámgépek

Tömbös gépek
Tömbös szikraforgácsolás 

A GF Machining Solutions forradalmasította a tömbös szikraforgácsolást az olyan jellemzőkkel, mint az RTC – a világ leggyorsabb szerszámcserélője – és az IQ technológia, az elektródakopás drámai csökkentője. Valamennyi tömbös rendszerünk gyors anyagleválasztást és tükörsima, 0,2 µm (8 µin) Ra minőségű felületkialakítást kínál, 50 nanoszekundum impulzus időtartam mellett. A nagy teljesítményt az akár 140A-es modern generátor garantálja. Mint a huzalos berendezéske esetében, úgy itt is az alkalmazások, munkadarabok alapján ajánljuk a berendezéseket. Így megkülönböztetünk standard pontosságú és nagy teljesítményű gépeket - FORM E 350 és FORM E 600 - , kiváló pontosságú és nagy teljesítményű berendezéseket - FORM P széria - , valamint extrém pontosságú és nagy teljesítményű - FORM X szériaFORM 1000 és FORM S 350 - tömbös szikraforgácsoló gépeket.   

A tömbös gépek összefoglaló katalógusát műszaki alapadatokkal itt találja!
Részeltes katalógusokat megtalálja lentebb a leírásoknál!

FORM E széria - költséghatékony megmunkálás

Az AgieCharmilles FORM E 300 / FORM E 600 tömbös szikraforgácsoló gépei sikert garantáló jellemzőket és kiváló teljesítményt kínálnak. A GF Machining Solutions svájci gyártmányú generátorokkal felszerelve egyedülállók a szikraforgácsoló piacon ár-érték arány tekintetében.  A generátorok integrált eleme a minőségfokozás és a költségmegtakarító intelligencia. A szikraforgácsoló folyamat folyamatosan optimalizált, impulzusról impulzusra, drasztikusan csökkentve az elektródakopást, még a legfinomabb felületképzés mellett is. A folyamatszabályozás a másodperc tört része alatt zajlik le, és kiemelkedően homogén felületet eredményez. A nagyteljesítményű generátor maximális leadott áramerőssége 140 A ebben a megoldásban (FORM E 600). A gépek helyigénye minimális. A magyar nyelven is elérhető vezérlés kezelése könnyű , jól felépített és még a kezdőknek is gyorsan elsajátítható.
FORM E 350/E 600 katalógus  

FORM P széria - Nagysebességű megmunkálás

A GF Machining Solutions tömbös szikraforgácsoló Speed Finishing – nagysebességű felületkialakító modulja a részletek precizitását helyezi előtérbe, illetve páratlanul homogén, finom, sőt fényes felületek (Ra ≤ 0,4 µm) alakíthatók ki kis és nagy felületeken egyaránt.

Az AgieCharmilles FORM P szériája új, online súgóval segíti a kezelőt, hogy a lehető leggyorsabban megtalálja a fontos információkat. Ez a leegyszerűsített elérésű súgó menükön keresztül zajlik, az egyértelműen optimalizált navigációs csatolófelületen, amely még inkább felhasználóbarát, könnyen értelmezhető és végezhető kulcsszavas keresés vagy felhasználói tárgymutató. A megmunkálási példák papíralapú változatban készülnek, tömörített módon.

Az AgieCharmilles FORM P tömbös szikraforgácsoló gépekben megtalálható az intelligens, nagy sebességű elektromos generátor (ISPG), amely szabadalmaztatott technológiáival új mércét állít a felületminőségben, anyagleválasztásban és alakpontosságban. Az elektródakopás minden megmunkálási művelt esetében csökkent, a nagyolástól a simításig, réz vagy grafit elektródákkal. A termelékenység átlagosan 30%-os növekedést mutat, de előmart alakzatoknál a 100%-ot is eléri. Még mély, keskeny üregek esetében is, ahol kedvezőtlenek a öblítési feltételek, 50%-kal növekszik az anyagleválasztás sebessége, méghozzá az elektródakopás fokozódása nélkül.
FORM P széria katalógusa

FORM X széria és FORM 1000 - extrém precizitás 

A csatlakozókban, az orvostechnológia területein, az óragyártásban, azaz a napjainkban miniatűr alkatrészeket igénylő ágazatokban jelentkező magas elvárások kielégítésére. Az AgieCharmilles FORM X szériájának tömbös szikraforgácsolói egyedülálló mechanikai szerkezetet tudhatnak magukénak. A modern megoldás része a polimerből készült géposzlop, olyan kifinomult és egyedi rendszerrel, amely kiegyenlíti a hőmérséklet-ingadozásokat. A hőmérséklet stabilizálásáról az X, Y és Z üvegmérőlécek, illetve a Z tengely golyósorsójának stabil dielektrikummal végzett hűtése gondoskodik. A fix asztal az automatikusan leereszthető üzemi tartállyal, megkönnyíti a nehéz munkadarabok berakodását, ahogy a modulos automatizálási rendszer is.

Az AgieCharmilles FORM 1000 fix asztallal felszerelt. Az munkatartály és a dielektrikum szintjét automatikusan állítja a rendszer a munkadarab magasságához, így a kezelő könnyen hozzáférhet a munkavégzési területhez. Alapfelszerelésben a gépen gránitasztal található, a gép legalsó szintjén, ami az asztal és a segédorsó közötti nagy távolság előnyét kínálja standard munkadarabok és elektródaméretek esetén. A FORM gépek hatékony vezérléssel vannak felszerelve, a mikroeróziós igényekhez és alkalmazásokhoz igazított új funkciókkal kibővítve. A munkadarab és elektróda adatok közvetlen importálása, a munkavégzés integrált kezelésének rendszere, illetve az adatbevitel PC-vel megegyező módja, további kiemelkedő jellemzői a Vision 5 vezérlésnek, amellyel tökéletesen alkalmazkodhat a modern műhelyek igényeihez.
FORM X széria katalógusa
 

 FORM S 350 - mikromegmunkálás 

Az AgieCharmilles FORM S 350 tömbös szikraforgácsoló gépekben megtalálható az intelligens, nagy sebességű elektromos generátor (ISPG), amely szabadalmaztatott technológiáival új mércét állít a felületminőségben, anyagleválasztásban és alakpontosságban. Az elektródakopás minden megmunkálási művelet esetében csökkent, a nagyolástól a simításig, réz vagy grafit elektródákkal. A termelékenység átlagosan 30%-os növekedést mutat, de előmart alakzatoknál a 100%-ot is eléri. Még mély, keskeny üregek esetében is, ahol kedvezőtlenek az öblítési feltételek, 50%-kal növekszik az anyagleválasztás sebessége, méghozzá az elektródakopás fokozódása nélkül. Könnyedén – és rendkívüli megismételhetőséggel – hozza a tökéletes megmunkálási pontosságot kielégítve az ICT és autóipari ügyfelek igényeit. Az elektróda alkatrészek szigorú minőségi követelményeinek kielégítése gyerekjáték, hála a precíziós FORM S 350 legmodernebb szerkezeti kialakításának, beépített elektromos generátor rendszerének, pontosságfokozó stabilitásának, hőkiegyenlítésének és termelékenységnövelő megmunkálási minőségének.

 

A FORM S 350 gép teljes mértékben hőstabil kivitel, melyet a legmodernebb hűtőkörök biztosítanak. A kiemelkedő pontosság mellett a legjobb elérhető felületi érdesség Ra 0.08 µm.
FORM S 350 katalógusa