Technológiák és szerszámgépek

Huzalos gépek
Huzalos szikraforgácsolás 

Az AgieCharmilles márkanév jól ismert a piacon. Úttörőként, 70 éves tapasztalattal rendelkeznek a szikrafogácsoló berendezések gyártásában. A GF Machining Solution AgieCharmilles huzalos szikraforgácsoló berendezései minden feladathoz alkalmasak, legyen az nagy teljesítményt igénylő (akár 500 mm2/perc) vagy extrém precizitás megkövetelő feladat. A legkisebb alkalmazható huzalátmérő 0.02 mm lehet, mely a miniatűr alkalmazásokhoz ajánlott. A huzalos berendezéseket kategorizáljuk az alkalmazási igényekhez mérten, így a standard huzalos berendezések - CUT E széria - , a nagy teljesítményű és pontosságú gépek - CUT P és AC Progress VP széria - , valamint az extrém pontos - CUT X000 sorozat - berendezések között bárki megtalálja a számára megfelelő huzalos berendezést. 

A huzalos gépek összefoglaló katalógusát műszaki alapadatokkal itt találja!
Részeltes katalógusokat megtalálja lentebb a leírásoknál!

CUT E sorozat – Általános célra

Magas szintű rugalmasságával és alacsony üzemeltetési költségével ideális választás szikraforgácsoló műhelyekbe. Az AgieCharmilles CUT E 350/ CUT E 600 modelljei egyetlen érintéssel visznek hatékonyságot a munkába az intelligens, egyszerűen használható ember-gép interfész (HMI) és a beépített technológiákon keresztül, melyek észszerűsítik a beállítási folyamatokat, javítják a vágás sebességét, a felület minőségét, megóvják az értékes munkadarabokat, és garantálják a folyamatok stabilitását. 

Fokozza a teljesítményt: 
Vállalkozása teljesítményét gépeinek teljesítménye szabja meg, és intelligens elektromos generátorunk (IPG) olyan szakértő technológiák bőséges választékát kínálja, melyek célja, hogy elősegítsék az igényes ügyfelek elvárásainak kielégítését.

Gyorsítsa a termelékenységet: 
A megtakarított idővel pénzt termel. A beépített sebességtechnológia csomag gyors pályára állítja, hogy elérhető áron nyújthasson kiváló teljesítményt.

Profitáljon szakértelmünkből: 
Amit saját hasznára fordíthat a GF Machining Solutions örökségéből nem más, mint a szikraforgácsolás terén szerzett, több mint 60 éves tapasztalat. Világelső és egyedülálló, intelligens ütközésvédelmi rendszerünk (ICP) a legkisebb rendellenes erőt is észleli, és kellő időben lefékezi az X, Y vagy Z tengely mozgását a károsodások és a hozzájuk kapcsolódó sérülések elkerülése érdekében.

Szakértő innováció: 
Mindössze egyetlen kattintás választja el a tökéletes bélyeg, présszerszám, fröccsszerszám és alkatrész megmunkálásától, intelligens, logikusan kezelhető AC CUT HMI felületünknek köszönhetően. A beépített és hatékony eszközök gyors és biztonságos megmunkálás-előkészítéssel könnyítik meg programozóinak életét.

Katalógus: AgieCharmilles CUT E 350 és CUT E 600

Új CUT P - Nagy sebességű megmunkálás

A huzalos szikraforgácsolás kielégíti a nagy sebességű megmunkálás fokozott elvárásait a felületi épség tekintetében. Teljesítik a szerszámgyártás, űr- és orvostechnológia illetve más alkatrészgyártó ágazatok bonyolult és nagy méretű munkadarabokhoz fűződő követelményeit. A megmunkálásra fordított idő a pénzkereséssel töltött idő. Éppen ezért optimalizálja termelékenységét és gépei rendelkezésre állását a GF Machining Solutions intelligens SMART és az ezekhez kapcsolódó megoldásaival.

Kezelje erőforrásait

Növelje hatékonyságát intelligens fogyóanyagokkal

Használja a GF Machining Solutions intelligens fogyóanyagait, a huzalokba és szűrőkbe integrált RFID chipekkel számos hatékonyságfokozó előnyre tehet szert: 

 • A gép automatikusan felismeri az éppen behelyezett huzalt vagy szűrőt, és az ezekkel végzett munkához paraméterezi önmagát. A hiba valószínűsége megszűnik, a fogyóanyagok pedig még gyorsabban cserélhetők.
 • Megnő a gép rendelkezésre állási ideje a huzal vagy szűrő kifogyásából eredő, felesleges állásidők kiküszöbölésével.
 • A minimumra csökkenti a raktérkészletet.
 • Minden huzaltekercs és szűrőadat regisztrált, és hozzá van rendelve a munkafolyamathoz, így válik teljessé a folyamat nyomonkövethetősége.

Kulcsfontosságú pontok: 

 • Új, megnövelt vágósebesség
 • Új ASW – Automatikus kieső darab visszaforrasztás
 • Új ASM – Automatikus kieső darab kezelés
 • Új ECO megmunkálás
 • Új ECONOWATT
 • Automatizálásra kész
 • 3D mérés
 • Ergonómia
 • Hő- és mechanikai stabilitás
 • Kúpmegmunkálási lehetőségek teljes magasságon akár 45 fok
 • Ütközésvédelem
 • Technológiák / szakértő rendszerek
 • Ergonómia
 • 3D mérés
 • Új, továbbfejlesztett pontosság

 

A CUT P széria 4 méretben érhető el , CUT P 350,550,800 és 1250 típusjelzésekkel. A legnagyobb CUT P 1250 berendezésen egy akár 2300 x 1300 x 750 mm méretű és 6000 kg súlyú munkadarabot is meg lehet munkálni. 

 

Katalógus: AgieCharmilles CUT P 350 , 550, 800 és 1250

 

AC Progress - Agie típusú, nagysebességű megmunkálás

Az AgieCharmilles AC Progress VP által elért magas szintű precizitást a központi jellemzők, mint a gép nagyfokú statikai stabilitása, a jeladókat és optikai mérőeszközöket egyaránt tartalmazó mérőrendszer és a vezérlőegység tökéletes kombinációja eredményezi. Ez annyit tesz, hogy minden egyes részegység a legjobbját nyújtja egy kifejezetten szikraforgácsoláshoz tervezett vezérlés irányítása alatt. Az AgieCharmilles AC Progress VP egyedi huzaltovábbító rendszere egy igen speciális funkcióra képes, amelyben két huzal használható ugyanazon a kontúron. A Duotec önmagában is képes jelentősen csökkenteni a finomabb huzalos feladatok ellátásához szükséges futásidőt és költségeket. A nagyobb átmérőjű huzallal végzett fő vágást követően, egy kisebb átmérőjű huzallal történik a sarkok pontos kialakítása és a befejező simító vágás. A Duotec további előnye a stabilabb folyamat, mivel az anyaglemunkálás jelentősebb hányada a nagy átmérőjű huzallal történik.

 • A mechanikai koncepció maximális precizitást és ismételhetőséget garantál.
 • Önállóság: kényelmes beállítás, gyors huzalcsere, megbízható befűzés.
 • 3D mérés és beállítás szolgálja a gyorsabb munkadarab előkészítést.
 • A DuoTEC technológia időt és költséget takarít meg az alkalmazott 2 huzallal: egy a nagyoláshoz és egy a finom megmunkáláshoz. 

  Katalógus: AgieCharmilles AC Progress VP2,VP3 és VP4

CUT X000 sorozat – Pontosság a végletekig

A huzalos berendezések mikron alatti pozicionálásra képesek, így rendkívül pontos, nanométeres felületi finomságú, akár RA 0,04 µm értékű munkadarabok előállítására alkalmasak. A harmadik generációs, automata huzalcserélő teszi az AgieCharmilles CUT 2000/3000 S gépét sokoldalú, könnyen kezelhető és páratlanul termelékeny berendezéssé. Valamennyi felhasználó, igényeivel és elképzeléseivel összhangban növelheti berendezése jövedelmezőségét a két huzalkör nyújtotta, kizárólagos lehetőségek alkalmazásával. Az intelligens elektromos generátorhoz (IPG) hangolt, új, közvetlen tápegység modulnak köszönhetően, a megmunkálás időtartama több mint 30%-kal csökkent. GF AgieCharmilles, az úttörő: Az AWC automatikusan váltja a huzalátmérőt a megmunkálás alatt. Az AWC egyedülálló a piacon. Az AWC-vel a fővágás elkészíthető nagy átmérőjű huzallal, majd automatikusan vált át kis huzalra (0,05, 0,07, 0,1), amellyel megmunkálási időt takarít meg. Ennek eredményeként ugyanolyan sebességgel vághat munkadarabot kis átmérőjű huzallal, mint a nagy átmérőjű huzallal.

Huzalminőség optimalizálás: A céltól függően a megmunkálás alatti huzalváltás igen bonyolult lehet, akár átmérőváltás nélkül is. Gyakran a speciális és drága huzal csak a befejező finommegmunkáláshoz (felületminőség) vagy csak a nagyoláshoz (sebességoptimalizálás) szükséges. A huzalköltség csökkentése érdekében kevésbé drága huzal is használható egyik vagy másik vágástípushoz, az ügyfél céljaihoz igazodóan.

A megmunkálás pontossága egy sor műszaki döntés eredménye, úgy mint a mechanikai koncepció, a megmunkálási folyamat és a huzalvezetés. Az AgieCharmilles CUT X000 minden eleme alaposan átgondolt és a legnagyobb részletességgel kivitelezett, azt az egyetlen célt szem előtt tartva, hogy biztosítsa a magas szintű pontosságot a gép teljes élettartama alatt. A kivételes géptervezési koncepció révén, az AgieCharmilles CUT 1000 megfelel a legmagasabb szintű követelményeknek a pozicionálási, alak- és részletpontosság tekintetében. Ezeket az eredményeket az elkülönített X és Y tengelyes, monoblokk gépvázon alapuló, innovatív szerszámgép kialakítási megoldás kifejlesztése, valamint a szerszámgép viselkedésének véges elem módszerrel végzett dinamikus analízise teszi lehetővé.

Katalógus: AgieCharmilles CUT 2000 X_CUT 2000 X OilTech_CUT 3000 X
Katalógus: AgieCharmilles CUT 2000 S_ CUT 3000 S

CUT 1000 - kimagasló pontossághoz készült

A GF Machining Solutions új AgieCharmilles CUT 1000 gépe kifejezetten arra készült, hogy teljesítse ezeket az elvárásokat, illetve egyedülálló mutatókat kínáljon pontosság, termelékenység, valamint a megmunkálási eredmény tökéletes előreláthatósága és megismételhetőség szempontjából. Ez a huzalos szikraforgácsoló etalon a mikroeróziós megmunkálás világában. A kivételes géptervezési koncepció révén, az AgieCharmilles CUT 1000 megfelel a legmagasabb szintű követelményeknek a pozicionálási, alak és részletpontosság tekintetében. Ezeket az eredményeket az elkülönített X és Y tengelyes, monoblokk gépvázon alapuló, innovatív szerszámgép kialakítási megoldás kifejlesztése, valamint a szerszámgép viselkedésének véges elem módszerrel végzett dinamikus analízise teszi lehetővé.

Katalógus: AgieCharmilles CUT 1000 X _CUT 1000 X OilTech