Technológiák és szerszámgépek

BlohmJung
Blohm

BLOHM és JUNG gépek évtizedek óta üzemelnek világszerte: a legváltozatosabb alkalmazási területeken és a legszélsőségesebb körülmények között. A több mint 35 000 gép beszállítása során szerzett tapasztalatainkat felhasználtuk jelenlegi termékválasztékunkban, amely figyelemre méltó bőséget és lehetőségeket mutat az egyedi kialakítások tekintetében. Termékkörünk az egyszerű síkköszörű gépektől a felhasználási területre specializált univerzális berendezéseken keresztül, egészen az egyedi, vevő-specifikus termelőeszközökig terjed. A két stabil márka vezetése a Blohm Jung GmbH égisze alatt, egyesíti kettejük szerteágazó ismeretanyagát, miközben folyamatosan új, magasabb normákat képes felállítani a precizitás, minőség és költséghatékonyság terén. Számos lehetőség áll rendelkezésre a termelési megoldások egyedi vevői igényekhez igazítására is. Az általunk kínált gépkoncepciót úgy alakítjuk ki, hogy tökéletesen illeszkedjen az Ön gyártási profiljába. A rendíthetetlen, szoros együttműködés az ügyféllel szintén a Blohm Jung GmbH értékesítési szemléletét követi, amely biztosítja számára a globális jelenlétet a fontos vevői piacokon.

Termékek

sík- és profilköszörülés

A PLANOMAT HP egyesíti a reprodukálható precizitást és az ütőképes sebességet a nagyfokú rugalmassággal – ami ideális kombináció a hatékony profilköszörüléshez. A masszív, szerkezetéből adódóan stabil kialakítás a hárompontos lerögzítéssel, biztosítja a modul rendszerű PLANOMAT HP gépek pontosságát. Az akár 24 kW hajtásteljesítmény a kiemelkedő precizitással, és a digitalizált golyósorsó hajtással társítva a nagy előtolási sebességet és gyorsulást. A 40 m/perces asztalsebesség lecsökkenti a köszörülés idejét, és növeli a termelékenységet. A szinte teljesen karbantartás-mentes lineáris vezetékek, és a nagyhatékonyságú, élettartam kenésű köszörűorsók a minimálisra csökkentik a karbantartási igényt. Feladattól függően, a PLANOMAT HP sorozat tagjai hat különféle munkavégzési tartományban kaphatók: 400 mm x 800 mm-től, 600 mm x 2000 mm-ig. Ezen felül, két különböző vezérlő koncepció biztosítja az optimális alkalmazkodást az adott köszörülési feladathoz. Az EasyProfile vezérlőegység innovatív, BLOHM felhasználói felülete Siemens platformon alapul, érintőképernyős és optimálisan kezeli az összes üzemi rutinkövetelményt, logikus működésének köszönhetően. Ha a PLANOMAT HP modellt a professzionális Sinumerik 840D CNC vezérlőegységgel szerelik fel, képes ellátni a szerszámkészítés és a sorozatgyártás során felmerülő komplikált alkalmazásokat.

Katalógus: Blohm Planomat HP

Gyártás – Profimat és Prokos

PROFIMAT sorozat

Minden olyan felhasználási terület, ahol a termelési folyamat magas lemunkálási mennyiségeket követel meg, a rugalmas és ütőképes PROFIMAT MT a megfelelő választás. Az akár 60 kW-os hajtásteljesítmény, és a 170 m/s vágássebesség maximális termelékenységet garantál – mind a hagyományos, mind a CD/IPD köszörülési eljárások során, illetve az összes CBN-nel végzett, nagysebességű köszörülésnél. Az előfeszített, súrlódásmentes vezetékek az összes géptengelyen, garantálják a rendszer kellő stabilitását, és csökkenti karbantartási igényét. Az elképesztően hatékony BLOHM szoftver pontos tengelyinterpolációt, és ezzel magas munkadarab minőséget biztosít. A PROFIMAT MT gépek alapfelszereltségének része Siemens Sinumerik 840 D vezérlőrendszer, átfogó kezelő tájékoztatással.

Legyen szó precíziós, profil, furat vagy palástköszörülésről – a PROFIMAT MC nagyhatékonyságú megmunkáló központ bármilyen felhasználásra. Ebben a rendkívül kompakt, mindössze 2 000 mm széles, mozgó oszlopos gépben minden megtalálható, amire egy modern termelési megoldáshoz szükség lehet. A különféle orsóváltozatok különféle felhasználást tesznek lehetővé: A széria öttengelyes CNC profilköszörű gépei felszerelhetők akár 60 kW hajtásteljesítményű, vízszintes orsóval is, valamint álló vagy forgó, függőleges NC orsóval is, 60 000 fp/p fordulatszámot is elérő köszörülési sebességgel. A maximum 170 m/s sebességű, mozgó oszlopos gépek egyaránt alkalmasak hagyományos köszörülési feladatok ellátására, de CD, IPD és valamennyi CBN módszerhez is. A megfelelő tartozékokkal felszerelve – mint például az automatikus szerszámcserélő – a PROFIMAT MC még inkább alkalmassá válik kombinált megmunkálásra. A professzionális Siemens gyártmányú, Sinumerik 840D CNC vezérlőrendszer támogatásával, lényegében bármilyen köszörülési feladatot ellát.

Nagy darabszámú vagy tételes gyártáshoz keres köszörülési megoldást? A PROFIMAT RT lehet a jó választás. Ez a rendkívül hatékony, mozgó oszlopos kialakítású gyártó berendezés forgó indexáló asztallal felszerelt. Ennek segítségével a munkadarab-kezelés párhuzamosan történik az elsődleges gyártási idővel, azaz folyamatos, egyidejű be-és kirakodás zajlik a köszörülés ideje alatt. Az alacsony beállítási költség, a nagy hatékonysággal, és az automatikus munkadarab-cserélő rendszerek egyszerű alkalmazásának lehetőségével, viszonyítási alapot jelent a modern és költségtakarékos termelés terén. A maximum 60 kW hajtásteljesítményű, és 170 m/s vágássebességű, RT egyaránt ideális hagyományos köszörülési feladatok ellátására, de CD, IPD és valamennyi CBN köszörülési eljáráshoz is. 

Katalógus: Blohm Profimat

prokos xt

A PROKOS XT az összetett munkadarabok automatikus megmunkálásának ideális köszörűgépe. A gépkialakítástól a gyártási folyamatig, a PROKOS XT termelékenységre, hatékonyságra és minőségre született. Turbinalapát köszörülés PROKOS XT-n mindössze egy beállítással lehetséges.

Előnyök:

  • Egy gép köszörülésre, fúrásra és marásra
  • Nagysebességű simító köszörülés
  • 24 szerszámhely, akár 300 mm átmérőig
  • SmartCAM, teljes CAD megfeleléshez

Katalógus: Blohm Prokos XT

JUNG J600

Új J600 modelljével a JUNG a legnagyobb precizitás és legjobb felületminőség szolgálatában álló, modern sík- és profilköszörű gépet mutat be. Ez a gép a lehetséges felhasználási körök sokaságát kínálja az egyedi alkatrészgyártástól a kistételes gyártásig, minden iparágban. 300 x 600 mm-es köszörülési kapacitásával a J600 teljes potenciálját kihasználja, különösen a szerszám és öntőforma gyártás nagy igénybevételű köszörülési feladatainak ellátásakor. A J600 rendkívül egyszerűen használható. A munkatér két tolóajtaja, és a kiegészítő karbantartó ajtók optimálisak a kezelés és a gép takarítása szempontjából. Az X, Y és Z tengely kézi kereke további lehetőséget kínál a félautomata és manuális köszörülésre – Easy (könnyített) mód. A funkcióval tovább bővül a felhasználhatóság.  Köszörülési tartomány: 300 x 600 mm.

Mozgástartományok:

  • X tengely: 700 mm
  • Y tengely: max. 450 mm
  • Z tengely: max. 345 mm

Köszörűorsó hajtásteljesítmény: 8,5 kW, 1 500 1/min esetén. Köszörűkorong: 150...300 x 14...50 x 76,2

Katalógus: Jung J600