Technológiák és szerszámgépek

Startlyukfúró gép
AgieCharmilles DRILL 20 – startlyukfúró gép

A furatkészítő szikraforgácsoló alacsony költségű csőelektródával (alapesetben sárgarézből vagy vörösrézből) készít furatot vezetőképes anyagba, nagyon nagy sebességgel, és akár 200-as értéket elérő furatmélység/furatátmérő  aránnyal. Öttengelyes konfigurációban a gép általában 0,3 és 3,0 mm közötti furatot képes kialakítani bármilyen szögben, ferde felületű munkadarabon. Ezt a technológiát széles körben alkalmazzák furatkészítéshez az űrtechnológiában, energiaiparban, vágószerszám-gyártásban, autóiparban, orvostechnológiában, prés- és öntőszerszám ágazatban.

A numerikusan vezérelt X, Y és Z tengelyekkel az AgieCharmilles DRILL 20 modelljét széles körben alkalmazzák startfuratok kialakítására Ø 0,1 – 3,0 mm elektróda átmérő tartományban, sárgarézből, vörösrézből és keményfémből készült elektródáknál, acél és keményfém munkadarabokon.

Rövid beállítási idő:
A folyamatfelügyelet és az optimalizálás a kezelőpulton keresztül történik. A numerikusan vezérelt X, Y és Z tengelyek a 300 x 200 x 300 mm-es elmozdulással, illetve az érintő ciklusok sokasága megkönnyíti a kezelő dolgát a beállítás során.

Egyszerű adatbevitel és kiterjedt alkalmazási kö:
Az X, Y és Z tengelyek motoros hajtásúak és CNC-vel vezéreltek. Az adatbevitel a vezérlő konzolon gyors és egyszerű. A technológia beállítások a rendszer automatikusan választja ki elektróda / munkadarab, munkadarab magasság és elektróda átmérő alapján. Az érintő ciklusok programozhatók, és néhány paranccsal behívhatók.
DRILL 20 gép katalógusa