Technológiák és szerszámgépek

Szoftverek

Így könnyítse meg az életét a QVI szoftvereivel

Measure-X® (korábbi nevén eBx) program jellemzői a két monitor támogatása, extra tartozékként érintőképernyős kezelőfelület és magas szintű szerkesztési lehetőség. A Measure-X szoftver stabil, célorientált és egyedülállóan hatékony környezetet kínál munkadarabmérő feladatsorok létrehozására és futtatására.
Katalógus: Measure-X

Jellemzők:

 • CAD import
 • DRS lézer támogatás
 • Automatikus mérőszonda útvonal
 • Nagyméretű képmegjelenítő ablakban egyszerűen követhető mérés
 • Nagy, színkódos, könnyen hozzáférhető ikonok
 • 3D képalkotási lehetőség, mérőtapintóval felszerelt rendszerekhez
 • Nagyméretű modellező ablak
 • Szerkeszthető programok listája
 • Interaktív feladatsor listázás a modell és adat ablakoknak megfelelően
 • Három szabványos felhasználói kezelőfelület

A Measure-X két monitort támogató funkciójával a kezelő nagyban láthatja a munkadarab modelljét, és maradéktalanul hozzáfér a grafikus felhasználói felülethez, amivel felgyorsíthatja és értékesebbé teheti a mérési folyamatot. Az extra tartozékként választható érintőképernyős kezelőfelületen keresztül egér és billentyűzet nélkül használható Measure-X szoftver észszerű megoldást kínál üzemi és egyéb munkahelyeken, ahol a periféria eszközök használata nem praktikus vagy nem megengedett. A dinamikusan kapcsolódó ablakok között könnyű tallózni, és valós időben programot szerkeszteni, több menü komplikált átböngészése nélkül.

MeasureMind® 3D MultiSensor

A MeasureMind® 3D MultiSensor multiszenzoros metrológiai szoftverrel a legösszetettebb munkadarabok is könnyedén mérhetők. A tetszőleges számú szenzor támogatásának, illetve az egyszeres és többszörös forgó indexálóknak köszönhetően, bármi mérhető, az egyszerű geometriai alakzatoktól az összetett, kötetlen formákig, a megfelelően konfigurált mérőrendszereken. Az egy vagy több szenzortól származó adatok felhasználhatók hengerek, kúpok, gömbök, síkok és metszetek mérésére, a 2D-s tulajdonságok és viszonyok mellett.

A MeasureMind 3D MultiSensor kifejezetten rugalmas adatpont környezetet kínál ISO és ASME szabványok alapján. Ez magában foglalja az alappont szintbeállítását bármely síkról vagy olyan jellemzőből, melynek tengelye van, az alappont origót bármely jellemzőből, amelynek egyetlen helye van, és az alappont elforgatását az origóhoz képest bármely pontból.

A munkadarabról készült interaktív grafikus modellek támogatják a nagy mennyiségű kvantitatív számszaki eredmény kinyerését. Szelektálva jelzi ki a mért értékeket, névleges értékeket és/vagy a nyers adatpontokat. Választható ortografikus vagy izometrikus nézet. A munkadarab modellje minden nézetből megtekinthető, interaktív elfogatással és egykattintásos pásztázással, illetve nagyítással.

A MeasureMind 3D MultiSensor számos eszközt és PTB tanúsítású algoritmust kínál a programozó szakemberek számára, ugyanakkor egyszerű kattintó-kijelölő irányítást a rendszerkezelőknek. Bármilyen felkészültségű személy képes teljes 3D mérést végezni a MeasureMind 3D MultiSensor programmal.
Katalógus: MeasureMind 3D

AutoRun+ alkalmazás MeasureMind 3D programhoz - Az Optical Gaging Products elkötelezetten törekszik arra, hogy a legújabb technológiai vívmányokat és jellemzőket bocsássa ügyfelei rendelkezésére. Az AutoRun+ egy izgalmas szövegalapú nyelvi kiegészítés a MeasureMind 3D MultiSensor programhoz.

Az AutoRun+ a rendszerirányítás és automatizálás leghatékonyabb lehetőségeit kínálja más multiszenzoros szoftvercsomagokhoz képest. Az AutoRun+ feladatsorai konkrét koordinátarendszerekhez (CS) rendelhetők. A MeasureMind 3D szoftver automatikusan érzékeli az AutoRun+ fájlok jelenlétét, majd betölti, párosítja és futtatja a fájlokban lévő parancsokat.

Az AutoRun+ kiegészítéssel olyan megoldást kap a MeasureMind 3D MultiSensor szoftverhez, amellyel az egyszer megírt program valóban bárhol futtatható. Az AutoRun+ felhasználási területei:

 • Több alkatrészből álló munkadarab, eltérő koordinátarendszer (CS) specifikációkkal.
 • Mintadarabok véletlenszerű mintavizsgálata sűrűn elhelyezkedő alkatrészek között.
 • Jellemzők véletlenszerű mintavizsgálata sűrűn elhelyezkedő mintadarabok között.

ZONE3® - A világ legátfogóbb metrológiai szoftvere

A ZONE3 metrológiai szoftver teljesen új távlatot nyit a multiszenzoros mérőrendszerekkel végzett munkában. Beépített 3D animációjával egyértelműen jeleníti meg az alkatrészek, szenzorok, alappont-korrekciók és a gépszerszámozás közötti kapcsolatokat. A ZONE3 CAD modellek és egyéb innovatív funkciók felhasználásával generál automatikusan és könnyedén mérési feladatsorokat. A valós 3D CAD használatára alkalmas ZONE3 használata egyszerű, minimális betanítással elsajátítható.

A ZONE3 egyetlen átfogó csomagban egyesíti a metrológiai szoftverek összes funkcióját.

Jellemzői:

 • Teljesen 3D CAD programozás.
 • ASME Y14.5 szabvány szerinti GD&T funkció.
 • Interaktív jelentéskészítés élő adatokkal és grafikonokkal.
 • Multiszenzoros, automatikus útvonalkészítés.
 • Gépek élő, kinematikus modell szimulációja DRF és GD&T animációval.

A ZONE3 előnyei

 • Ténylegesen szenzorfüggetlen - a ZONE3 SmartScope multiszenzor rendszerekkel működik, videó, lézer, érintő és szkennelő szondákkal.
 • Úgy alakították ki, hogy bármilyen szenzor kombinációval üzemeltethető, elsődleges szenzor kijelölése nélkül.
 • Automatikus feladatsor-generálást végez – CAD modellek és további innovatív jellemzők felhasználásával gyorsítva fel a feladatsorok létrehozását.
 • Bármilyen CAD modellt elfogad - eredeti formátumban.
 • Ha a projekt megkívánja, több CAD modellt is betölt, például szerkezet vagy alkatrész modellt.
 • A programozás gyors és egyszerű az „Apply to Similar” (alkalmazás azonosra) funkcióval, amely bemásolja a megfelelő lépéseket a CAD modellek azonos jellemzőire, minden előfordulásnál.

A ZONE3 Pro programban megtalálható a ZONE3 minden funkciója, több továbbfejlesztett jellemzővel kiegészítve, mint például a párhuzamos kiértékelés, részletes jelentéskészítés, változók és parancsfájl programozás.

A ZONE3 offline verzióban is elérhető. A ZONE3 offline változatával külön munkaállomáson végezhető CAD programozás, ezzel megkímélve az értékes gépidő felhasználását a programozásra, illetve szükségtelenné teszi a tényleges munkadarabot. 
Katalógus: ZONE3

SmartProfile®

A SmartProfile® eszközt a világ minden táján használják gyártási szakemberek mérési adatok elemzésére geometriai méretezéshez és tűrési megfelelés ellenőrzésére.

A SmartProfile bármely mérőrendszeren végzett munkadarab mérés adataiból vesz pontfelhőket, ezeket összeveti a munkadarab névleges CAD modelljével GD&T (geometriai méretezés és tűrésezés) tűrésekkel együtt, és automatikusan elvégzi az eredmények kiértékelését, miközben teljesen megfelel a kiválasztott tűrési szabványnak, pl. ASME Y14.5 vagy ISO 1101.

A SmartProfile új funkciók széles tárházát kínálja az összetett mérési problémák leegyszerűsítésére, hogy a lehető legkönnyebbé tegye a tervezett elképzelésnek és a GD&T tűréseknek való megfelelés ellenőrzését.
Katalógus: SmartProfile