Technológiák és szerszámgépek

A GALIKA elsősorban nagy tradíciókkal rendelkező nyugat-európai szerszámgép gyártó vállalatok berendezéseit forgalmazza. Kínálatunkban megtalálhatók továbbá a hőkezelő berendezések, multiszenzoros mérőgépek, valamint a PEPS CAM szoftver , melynek a huzalos szikraforgácsoló modulját értékesítjük és oktatjuk. A bal oldali menüben megtalálja az általunk kínált technológiákat és megoldásokat, böngészhet az alkalmazási példák és szakcikkek között. 

A GALIKA által forgalmazott berendezések összefoglaló katalógusát itt megtekintheti. 

általunk képviselt vállalatok                

Az Index Group az egyedüli gépgyártó, amely szerszámgépeivel az esztergálás teljes spektrumát lefedi. A minőség, megbízhatóság és műszaki innováció az egész termékpalettán és a széleskörű szolgáltatásokon is visszatükröződik. Az INDEX termékpalettáján nagy termelékenységű eszterga-automaták, esztergáló-maró központok, esztergáló-köszörülő központok, vertikális esztergagépek és CNC többorsós eszterga-automaták szerepelnek. Saját INDEX és TRAUB márkáival az INDEX Group napjaink egyik világelső CNC esztergagép gyártója. Az esslingeni vállalatcsoport öt gyártó telephellyel, öt nemzetközi kereskedelmi és szolgáltató vállalattal és 80 képviselettel van jelen világszerte.

Weboldal: www.index-werke.de    INDEX TRAUB Youtube csatorna

A Studer a United Grinding-csoport egyik vállalata, és nagy kompetenciával gyárt köszörűgépeket a kis- és közepes  méretű munkadarabok átmérő- és furatköszörüléséhez. A gyártott berendezések alkalmazásának súlypontja az általános gépgyártás, elektronikai ipar, a szerszám- és formagyártás és a forgácsoló szerszámgyártás területén az egyedi, kis- és közepes sorozatú alkatrészek gyártása. 1912-ben a Fritz Studer AG alapításával elkezdődött egy egészen különleges sikertörténet, mely ezt a svájci vállalatot konzekvens lépésekkel az átmérő-köszörűgép gyártás csúcsára vezette. A legnagyobb precizitás, az iránymutató termékfejlesztés és a vevőorientáltság összehangolása szolgál alapul a jövőbeni sikereknek is.

Weboldal: www.grinding.com     STUDER Youtube csatorna

A német Blohm-Jung a United Grinding-csoport egyik vállalata, és több mint 50 éve gyárt sík- és profilköszörű gépeket. Ezek a berendezések világszerte a precizitásukról, minőségükről és megbízhatóságukról híresek. A kínálatban az egyedi és kissorozatú alkatrészek sík- és profilköszörüléséhez kifejlesztett standard gépeken kívül ügyfél specifikus termelő berendezések is szerepelnek.

Weboldal: www.blohmjung.com    BLOHMJUNG Youtube csatorna
A SCHAUDT név egyet jelent a „német gyártmányú” köszörűgépek szakértőjével, a csúcskategóriában. Ami 1906-ban kezdődött, a legendás stuttgarti Unger gépgyárban, napjainkban továbbra is globális mércét képvisel a palástköszörülés és a nem körkörös, csúcsok közötti köszörülési technológia, precizitás és minőség terén.

Weboldalal: www.schaudt.com         Schaudt Youtube csatorna
A MIKROSA név egyet jelent a prémium kategóriás csúcsnélküli köszörűgépek körével, a német minőség védjegyével ellátva. Cégünk évszázados története során olyan ötleteket és újításokat valósítottunk meg, melyek mára extra finom köszörülést tesznek lehetővé, a mérhető tartomány határán.

Weboldal: www.mikrosa.com            Mikrosa Youtube csatorna

A svájci Alleban lévő CODERE SA több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik ipari hőkezelő kemencék gyártásában. A főbb gyártmányok a moduláris felépítésű szakaszos üzemű kemencék, tolókemencék, nemesfém hőkezelő berendezések, szállítószalagos kemencék és segédanyagok. 

Weboldal: www.codere.ch    CODERE Youtube csatorna 

A Quality Vision International a világ legnagyobb képalkotó metrológiai vállalata. SmartScope® optikai és multiszenzoros mérőrendszerek a világ legnépszerűbb, legpontosabb és legmegbízhatóbb eszközei a gyártási folyamatszabályozás terén. A gyártók a világ minden táján megbíznak a QVI rendszerekben, és a termékeik minőségét garantáló emberekben. A QVI csoporthoz tartozó OGP (Optical Gaging Products) 1945 óta az egyik vezető gyártója az érintésmentes és multiszenzoros mérőgépeknek. A vállalat fő technológiái: multiszenzoros és video rendszerek, optikai komparátorok, lézeres profil szkenner. Az OGP kínálata a világon egyedülálló ebben a szegmensben. 11 széria 48 géptípusa közül választhat az Ügyfél, biztosítva a számára legjobb megoldást. Szintén a QVI csoport tagja a RAM ,mely egy úttörő, kis költségű, egyszerűen kezelhető videó mérőrendszer család, amely továbbra is vezető az ipar területén, az egyszerűen használható rendszerek teljes választékával. A RAM márkájú rendszerek számos lehetőséget kínálnak, köztük a képalkotó, lézeres és tapintós mérést, a világ legnépszerűbb képalkotó mérő szoftverével, a Measure-X-szel kiegészítve.

Weboldal: www.qvii.com    OGP Youtube csatorna    RAM Youtube csatorna 

Az 1908-ban a svájci Bielben alapított MIKRON AGNO SA piacvezető gyártó, aki a kis ill. nagy volumenű precíz alkatrészekhez kínál kulcsrakész megoldásokat. Ma a cég MIKRON GROUP név alatt megmunkálási és automatizálási megoldásokat gyárt. A 7000-nél is több üzembe helyezett berendezés bizonyítja, hogy a MIKRON GROUP a transzfer gépek piacvezető gyártója. Sokan nem ismerik ezt a technológiát és bármennyire is meglepő a föld szinte minden embere minden nap találkozik olyan eszközzel, amit vagy amelynek egy részét transzfer gépeken gyártottak. Ilyen a golyóstól, a konnektor, a zárak, a szemüveg, az óra vagy éppen a gépjármű.  A gyártó 7 különböző rendszer kínál Ügyfeleinek, amelyek kiválasztásánál fontos szempontok a munkadarab méretei, a darabszám, és a rugalmasság. Ennek megfelelően a MIKRON  kínálatában olyan transzfer gépek találhatók, amelyek kizárólag egy típusú alkatrészhez, több hasonló típusú és azonos méretű alkatrészhez, vagy különböző, de hasonló megmunkálást igénylő alkatrészhez használatosak.

Weboldal: www.mikron.com    MIKRON GROUP Youtube csatorna 

A Millutensil márka hallatán sokan a manapság egyre bonyolultabbá váló precíziós formajavítást, - ellenőrzést, és - karbantartást segítő formapróbáló (tusírozó) présekre asszociálnak. A blue line gépcsoport az egyre bonyolultabbá váló formák javítására, ellenőrzésére és karbantartására szolgál. A cég kínálatában a kis- és nagyméretű tusírpréseken kívül elérhetők a szerszámnyitó és szerszámfordító berendezések is. 

Weboldal: www.millutensil.com    MILLUTENSIL Youtube csatorna 

A Leistritz AG leányvállalata a LEISTRITZ PRODUKTIONSTECHNIK GMBH komplett és gazdaságos berendezéseket  gyárt, fejleszt és értékesít a belső ill. külső menetek, menet jellegű profilok örvénylő menetmarásához. Ezen kívül a vállalat jól ismert berendezései a horonyhúzó gépek.  A horonyhúzó gépek alkalmazhatóak az egyszerűbb hornyoktól a komplex - például spirál hornyok- gyártásához. Ezen kívül a cég saját fejlesztésű szerszámokat kínál az optimális megmunkálásokhoz.

Weboldal: www.leistritz.com    LEISTRITZ Youtube csatorna 

Micro Waterjet, LLC (MWJ) a Waterjet AG és a  Max Daetwyler Corporation együttműködésében alapított vállalat.  Az új abrazív vízsugaras mikro megmunkáló (AWJMM®) technológiával kifejlesztett saját megoldását alkalmazza anyagok széles körének vágására, legyenek az akár hőre érzékenyek is. Mindezt +/- 0,01 mm-es vágási és +/- 0,003 mm-es pozicionálási pontossággal.  A nagyon finom abrazív anyag és a felgyorsított vízsugár együttese teszi lehetővé a gyors és poontos megmunkálást. Az átlagos behatolási sebesség kb. 800 m/s Az eredmény minimálisan sorjás vagy teljesen sorja mentes termék, deformálódás nélkül. Lágyabb anyagokhoz, mint a gumi vagy a szilikon, elegendő mindössze a magas nyomású víz. A hidegvágó folyamatok igazolt előnyei fenntarthatók az alkalmazások széles körében.

Weboldal: www.microwaterjet.com    MICROWATERJET Youtube csatorna 

  

A Camtek GmbH-t 1993-ban alapították. Már kezdetektől nem kizárólag a PEPS CAM szoftver forgalmazója volt, hanem részt vett a különböző modulok fejlesztésében és az intelligens posztprocesszorok adaptációjában. 2009-ben megszerezte a teljes forráskódot a jöbőbeni fejlesztésekhez, mely azót is töretlen. 

Weboldal: www.camtek.de                       CAMTEK Youtube csatorna