Szerviz és alkatrész

Huzal

Szikraforgácsoló huzalok

A Galika kínálatában a legtöbb generátor típushoz , így szinte az összes neves huzalos szikraforgácsoló berendezéshez (legyen az európai , japán vagy távol-keleti gyártmány) megtalálja a megfelelő szikraforgácsoló huzalt. A kiválasztásban természetesen kérheti segítségünket.

Ajánljuk figyelmébe a szikraforgácsoló huzalokról szóló cikkünket, melyet itt érhet el: Szikraforgácsoló huzalok . A cikkből többek között kiderül, hogyan érdemes kalkulálni a huzalköltséget, milyen előnyei lehetnek a bevonatos huzalnak a síma sárgaréz huzalokkal szemben. 
Katalógusaink segítséget nyújtanak a kiválasztásban : 
Szikraforgácsoló huzalok összefoglaló táblázat kiválasztáshoz
Komplett német nyelvű katalógus cikkszámokkal 

Sárgaréz huzalok

 A sárgaréz huzal volt az első logikus alternatíva, amikor a szikraforgácsolással foglalkozó fejlesztők jobb eredmények után kutattak. A sárgaréz huzalok vörösréz és cink kombinációi általában Cu 63-65% és Zn 35-37% arányban. A cink biztosítja a magasabb szakítószilárdságot, alacsonyabb olvadáspontot és magasabb gőznyomás viszonyt, így ellensúlyozva a relatív veszteséget a vezetőképességben. Éppen ezért a sárgaréz hamar a legelterjedtebb anyag lett a huzalelektródák tekintetében az általános szikraforgácsolási feladatoknál. Napjainkban a  kereskedelmi forgalomban számos szakítószilárdságú sárgaréz huzal kapható, különböző huzalátmérőkkel. Általánosságban elmondható, hogy ez a típus szinte minden szikraforgácsoló berendezésen használható, éppen ezért legtöbbször itt a huzal ára a meghatározó tényező. 

Bevonatos sárgaréz huzalok

Mivel a sárgaréz huzalt nem lehet gazdaságosan előállítani nagyobb cink koncentrációval, ezért a következő logikus lépés az ún. bevonatos huzalok előállítása volt. Ezen huzaloknak jellemzően egy vörösréz vagy sárgaréz magja van a vezetőképesség és szakítószilárdság érdekében, valamint galvanikus tiszta vagy szórt cink bevonattal rendelkeznek a jobb szikraképződés és öblítés eléréséért. Eredetileg „gyors” huzaloknak hívták ezeket a típusokat, mert jelentősen növelhető velük az anyagleválasztás a huzalos szikraforgácsolás során. Napjainkban rengeteg bevonatos huzaltípus érhető el, különböző mag anyaggal, bevonatokkal, bevonat mélységgel és szakítószilárdsággal, annak érdekében, hogy megfeleljenek a gépi- és alkalmazástechnikai követelményeknek. Ámbár a sárgaréz huzaloknál drágábbak, mégis gazdaságos alternatívát kínálnak számos megmunkálás során. A bevonatos huzalok megnövelik a kopó alkatrészek és a szűrők élettartamát is.

Finom huzalok (Molibdén és Volfrám)

A nagy precizitású huzalos szikraforgácsolási munkák esetén gyakran előfordulnak igen kisméretű belső rádiuszok, amelyekhez 0.02-0.05 mm átmérőjű huzalelektródákra is szükség lehet. Ilyen alkalmazások során a sárgaréz és bevonatos huzalok már nem praktikusak, mivel ilyen méretekben a teherbíró képességük nem megfelelő. Ezekben az esetekben molibdén és volfrám huzalokat használnak. A limitált vezetőképesség, magas olvadáspont és alacsony gőznyomás viszony miatt nem alkalmasak vastag anyagok megmunkálására és igen alacsony a vágási sebességük. A MolyCarb kompozit huzal kiváló előnyökkel rendelkezik a kis átmérőjű megmunkálások esetében, mivel a molibdén huzalt egy grafit és molibdén-oxid keverékkel vonják be az öblítési körülmények javítása érdekében.