Technológiák és szerszámgépek

Reiden

 

 

REIDEN RX sorozat - RX10, RX12, RX14 és RX18

A REDEIDEN TECHNIK AG. több mint 100 éves múlttal rendelkező szerszámgépgyártó vállalat.  A svájci minőség a tradíción és az innováción alapul. A cég kulcsrakész megoldást kínál a nagyméretű 5-tengelyes CNC megmunkáló központok tekintetében. A legmagasabb minőségű berendezéseket az Ügyfelek egyedi kéréseinek figyelembe vételével gyártják Svájcban. A REIDEN nem egy nagy szerszámgépgyártó vállalat, éppen ezért nagy gondossággal és odafigyeléssel készítenek el minden egyes berendezést a legszigorúbb tesztek mellett úgy, hogy a szerszámgépekhez szükséges részegységek gyártásának 60%-a házon belül folyik. A cég jelen pillanatban 2 szériában (RX és BFR) 7 különböző méretű 5-tengelyes gépet gyárt. Ügyfeleik között a kisvállalkozások mellett megtalálhatóak a legnevesebb multinacionális cégek is. A RX széria számos szabadalmaztatott megoldást kínál , egészen az Ø 2600 mm elforduló átmérőig az akár 8000 kg-os munkadarabokhoz. A gépek gyártása során a pontosság nem kompromisszum, a legnagyobb RX18-as gép ismétlési pontossága 5 µm.  Vezérlés: Heidenhain TNC640 vagy Siemens 840D SL

Katalógusok:

      Reiden_RX10_EN.pdf        Reiden_RX12_EN.pdf        Reiden_RX14_RX18_EN.pdf

DDT DOUBLE DRIVE TECHNOLOGY – Elérhető mindegyik RX géphez, gépenként változó fordulatszámokkal

EGYEDI ÉS SZABADALMAZTATOTT

Ennél a változatnál a maximális 3000 min-1 nyomatékot a nagy nyomatékú motoron keresztül érik el. A 3000 min-1 fordulatszám tartományon túl a nagy nyomatékú motort leválasztják és a maximális fordulatszámot 1a fejbe beépített motororsóval érik el. RX 10 és RX12: Nagy nyomatékú motor 3000 ford./perc / 291 Nm, legmagasabb fordulatszám 18 000 ford./perc.
RX 14 és RX18: Nagy nyomatékú motor 3000 ford./perc / 1 202 Nm, legmagasabb fordulatszám 10 000 ford./perc

MARÁS ÉS ESZTERGÁLÁS EGYETLEN BEÁLLÍTÁSSAL, az összes RX gépen

A közvetlen hajtású körasztal automatikus kiegyensúlyozatlanság érzékelést biztosít. Az ellensúlyoknak köszönhetően a megmunkálás közbeni rázkódás még 400 min-1 maximális sebességen is alacsony marad. A munkadarabokat most már nem kell átrakni a marási és az esztergálási műveletek között. A marófej HSK100-as változatával a nagy sebességű megmunkálás könnyedén kivitelezhető. A két sebességváltozat és a pneumatikus orsórögzítés még maró-eszterga üzemmódban is biztosítja a lehető legjobb beállítást. Az orsóterhelést csillapító mechanizmus, amelyet kifejezetten nagy terheléssel járó esztergálási munkákhoz terveztek, védelmet nyújt a DDT maróorsónak az alkalmazott erőkkel szemben. A Reiden Technik AG állta kifejlesztett rendszer teljesen tehermentesíti az összes csapágyat. Az esztergakést egy hidraulikus rögzítő tartja a helyén. A nagy teljesítményű és dinamikus nyomatékú motor összetett esztergálási műveletek elvégzését is lehetővé teszi. A munkadarabokat nem kell átrakni a marási és az esztergálási műveletek között. Ezáltal nagyobb alkatrészeket is készre lehet munkálni egyetlen fogással, amivel időt takaríthat meg.

ÁSVÁNYÖNTVÉNYES KIALAKÍTÁS - STABIL SZERKEZET

Az RX10 ásványöntéssel készült gépágya és géposzlopa robosztus egységet alkot és óriási belső stabilitást biztosít. Ez a fajta felépítés még szélsőséges terhelés esetén is garantálja a belső hő és mechanikai stabilitást.

HYDROPOL®

REZGÉSCSILLAPÍTÓ ÉS FELÉPÍTÉSÉBŐL ADÓDÓAN MEREV KIALAKÍTÁS

A gépipar legszigorúbb előírásainak való megfelelés érdekében az RX12, RX14 és az RX18 géposzlopa és gépágya speciális beton és acél keverékét tartalmazó kompozit anyagból, a HYDROPOL®-ból készül. A két anyag által alkotott egység szélsőséges terhelésen óriási belső stabilitást, kiváló rezgéscsillapító viselkedést és magas dinamikus merevséget kölcsönöz a gépnek.

 

RX14 és RX 18 TRIGONÁLIS MARÓFEJ - EGYSZERŰEN NAGYSZERŰ ÉS ÖTLETES

Az A-tengely speciális elrendezésének köszönhetően a -15° és +105° fok közötti diéderes szögeket egyetlen tengellyel is meg lehet munkálni. A vízszintes orsóhelyzetben lévő triagonális fejjel való marás legnagyobb előnye az, hogy az X- és az Y-tengely folyamatosan ugyanabban az irányban kapja a terhelést. Ezáltal a keresztirányú terhelések a minimumra csökkennek.

 

REIDEN BFR sorozat - BFR 22,BFR 23 és BFR 24

Akár 11 000 kg-os munkadarab és 4000 mm X- irányú úthossz, számos munkaasztal típus, 4 főorsó variáció (max. 52kW/1576Nm), paletta rendszerek, két vezérlőpult (1 elöl és 1 hátul), munkatér kamera, Siemens vagy Heidenhain vezérlés csak néhány lehetőség a sok közül. A BFR gépei elsősorban a nagy mérető, magas standardokkal rendelkező, komplex alkatrészek megmunkálásához alkalmasak.

Katalógus: Reiden_BFR2_EN.pdf

SZILÁRD ALAPKONCEPCIÓ A NAGY MEGMUNKÁLÁSI ERŐK KEZELÉSÉHEZ

A bőkezűen méretezett gépfelépítés a dobozos kialakítású oldalvezetőkkel együtt szélsőséges forgácsolási erőhatások esetén is stabilitást és egyenletes működést garantál. Az 5-tengelyes megmunkáló központok más gépekkel összevetve sokkal összetettebb terhelésnek vannak kitéve a jelentősen szélesebb technológiai terjedelmük miatt. Ennek megfelelően a gép keresztmetszetének méretezésekor már figyelembe veszik a többtengelyes szimultán megmunkálás során fellépő erőket. A gép moduláris és bővíthető kialakítású. A mechanikai komponensek csak az X-tengelyen térnek el az úthossz és az asztal változatának függvényében.

MAXIMÁLIS HAJLÉKONYSÁGOT BIZTOSÍTÓ INTEGRÁLT CSUKLÓS KIVITEL

A csuklós tengelyek optimális elrendezésének köszönhetően a megmunkálás szinte bármilyen szögben elvégezhető. Ezzel a gépkialakítással többé már nem kell a munkadarabot újra befogni.

KOMPAKT MARÓFEJ 1135 NM MAXIMÁLIS NYOMATÉKKAL

Az 1135 Nm nyomatékot biztosító rendkívül kompakt marófej kiváló eszközt nyújt az összetett többtengelyes megmunkáláshoz. A nagy nyomaték továbbításáról egy 2-lépcsős ZF-áttétel gondoskodik. A marófej SK50 BigPlus vagy HSK-100 opciókkal is felszerelhető.

NAGY FORGATÁSI ÁTMÉRŐ 2700 MM-IG

A 2100 mm átmérőjű munkadarabok elforgatásához és megmunkálásához a berendezés háza teljesen zárva tartható. Igény esetén nagyobb, legfeljebb 2700 mm átmérőjű munkadarabok is esztergálhatók a gép házának egyedi kialakításával.

ELEKTROMOS ÉS HIDRAULIKUS KOMPENZÁCIÓ

A gerenda fizikai elhajlásának kompenzáció elektromosan/hidraulikusan vezérelt. Ennek köszönhetően az Y-tengely mozgása rendkívül pontos, 1200 mm úthosszon az eltérés legfeljebb +/- 0,010 mm. Ezen kívül az edzett, csiszolt és mélyfuratokkal ellátott vezetők az automata, zárt rendszerű hűtőkörhöz csatlakoznak.