Technológiák és szerszámgépek

GFMS-Mikron

 

 

A GF Machining Solution MIKRON CNC megmunkáló központjai 3 fő kategóriát ölelnek fel:

  • 3-,4- és 5-tengelyes standard gépek - VCE és MILL E sorozat
  • Nagy sebességű (HSM) 3-,4- és 5-tengelyes gépek - MILL S , HSM és MILL X sorozat
  • Nagy teljesítményű  (HPM)  5-tengelyes gépek - MIL P és HPM sorozat

A gépek összefoglaló katalógusai műszaki alapadatokkal itt találhatók:
Mikron VCE és MILL E széria
Mikron HSM , MILL S és MILL X széria
Mikron HPM és MILL P széria

A részletes katalógusokat megtalálja lentebb a leírásoknál.

MIKRON VCE széria 

költséghatékony 3-tengelyes gépek

A VCE széria megmunkáló központjai stabil, megbízható, nagy teljesítményű gépek kiváló ergonómiával. Univerzális műhelyi alkalmazásokhoz, szerszám- és formagyártáshoz,  kis és közepes szériákhoz válassza a Mikron VCE Pro gépet. Legyen az 2½D vagy 3D alkalmazás, ez a gép nem hagyja cserben. Az alapfelszerelt berendezés teljesítménye a legtöbb ügyfél igényeit kielégíti. A további extra tartozékokkal a gép tovább specializálható. A alapját egy több évtizedes, kiforrott konstrukció adja, mely felöleli a  tesztelt és rendkívül megbízható függőleges megmunkáló központok kiterjedt rendszerét. Ebből a szériából biztosan kiválaszthatja a megfelelő méretű gépet, és a saját, egyedi igényeihez illeszkedő felszerelést, amellyel magas szintű megmunkáló teljesítményt érhet el gazdaságosan. A munkadarab mérete határozza meg a Mikron VCE Pro gép típusát. Választható gépméretek X 600 mm és X 2000 mm mozgástartományok között. 

MIKRON VCE széria katalógusa

MIKRON MILL E sorozat 

5-tengelyes, nagy hatásfokú megmunkálás

Rugalmasság, kompakt és letisztult kialakítás, egyszerű használat, a GF Machining Solutions MILL E 5-tengelyes marógépének védjegyei. Univerzális műhelyi alkalmazásokhoz, formagyártáshoz vagy alkatrészek széles köréhez, válassza a Mikron MILL E széria gépet. Legyen az 2½D vagy 3D alkalmazás, ez a gép nem hagyja cserben. Az alapfelszerelt berendezés teljesítménye a legtöbb ügyfél igényeit kielégíti. A további extra tartozékokkal a gép tovább specializálható. A Mikron MILL E U széria a MIKRON HEM U széria utóda. Szélesebb megmunkálási kört és jobb megmunkáló teljesítményt kínál még masszívabb gépvázon. A -120° és + 60° közötti, nagy billenési tartomány révén és az akár 450 kg-os terhelhetőséggel a munkadarabok és szerszámok széles köre megmunkálható. Alapja az öntöttvasból készült, merev és stabil C-vázszerkezet. A Mikron MILL E U szériája a megfelelő megoldás az autóipar, energia és villamos ágazat, illetve az álltlános gépipar területéről érkező, különböző igényekkel szembesülő megmunkáló műhelyek és alkatrészgyártók számára.

MIKRON MILL E széria katalógusa
 

Nagy sebességű HSC gépek

A GF Machining Solutions svájci gyártmányú, nagy sebességű marógépei forgácsolási sebesség szempontjából tízszer gyorsabbak a hagyományos marógépeknél. Köszönhetően a lineár motoros hajtásoknak kiváló pontosság és felületi érdesség érhető el velük. Az edzett anyagok is megmunkálhatók széles körben alkalmazott megmunkálási feltételek mellett. A HSM egyik alapvető előnye, hogy szisztematikus integrálással a feldolgozási lánc jelentősen lerövidíthető. 

MIKRON MILL S széria 

A Mikron MILL S széria új alapokra helyezi a precíziós marást. A meghatározott szerszámpályák pontos követése még magas előtolási sebességek mellett is, alapjaiban határozza meg a homorú és domború felületek minőségét. Éppen ezért, számos ügyfél számára a marás után kialakuló textúra – vagy pontosabban annak hiánya – a munkadarabon ez egyik legfontosabb teljesítményjellemző a Mikron gépeken.  

MIKRON MILL S széria katalógusa

 

Tulajdonságok:

  • Öttengelyes úttörő megoldás a legjobb kialakítással szerszámokhoz , bélyegekhez és elektródákhoz
  • A leggyorsabb HSC megoldás a piacon
  • Magas szintű precizitás, a legjobb felületsimítás hosszú távú megmunkálási folyamatban
  • Számos választható főorsó fordulat 
  • Polimer beton géptest a kiváló rezgéscsillapítás és hőellenállás érdekében 
  • Integrált automatizálás és mérőrendszer
  • Lineár motoros hajtás

MIKRON MILL S Precision

A GF Machining Solutionsnál tudjuk, hogy a precizitás nem hozzávetőleges. A hibák kiküszöbölését, illetve az idő és energiamegtakarítást célzó masszív termékszerkezettől a legmodernebb funkciókig bezárólag a precíziós alkatrész gyártási megoldásaink túlszárnyalják az elvárásokat, és lefektetik a megismerhető siker alapjait. A Mikron MILL S Precision sorozat valamennyi gépének, felépítéstől független, páratlan hozzáférhetősége lenyűgöző tulajdonság az ergonómia tekintetében. A mikroalkatrészek forradalmasították a világot, a GF Machining Solutions pedig szakértelemmel, stratégiákkal és beágyazott technológiákkal optimalizálta gyártási folyamatát, amivel kikövezte az utat a még költségtakarékosabb, nagy volumenű gyártáshoz, az összetettség, a minőség, a ismételhetőség és a méretstabilitás megtartása mellett. Az erőteljes globális piaci versenyben az ambíció önmagában kevés a sikerhez. A maximális siker nagyobb termelékenységben, kivételes precizitásban, nagy sebességben és fokozott rugalmasságban nyilvánul meg. 

A MILL S Precision sorozat berendezéseinek hűtésmenedzsmentje egyedülálló a piacon. Az aktívan hűtött géptest mellett a temperált hűtőközeg , a StepTec CoolCore főorsó , a lineáris motorok külön hűtökörei, valamint a gépen belüli optikai szerszámbemérés (ITM- Intelligent Tool Measuring) biztosítja az egyedülálló munkadarab pontosságot és felületi minőséget. 

MIKRON HSM 500 Graphite - kompromisszumok nélküli grafitmarás

A Mikron HSM 500 Graphite, ahogyan a nevében is megjelenik, kifejezetten a grafitmaráshoz kifejlesztett berendezés. A 3-tengelyes HSC gép tiszta megmunkálást biztosít köszönhetően az extra nagy teljesítményű grafitpor elszívó berendezésnek. A berendezéshez illeszthető a System 3R WPT1+ robot, amely biztosítja a költséghatékony automatizálást. A gép Step-Tech  42'000 1/min fordulatú főorsóval rendelkezik, mely ideális megoldás a grafitmaráshoz. 
MIKRON HSM 500 Graphite gép katalógusa

Mikron HSM 200 LP

A Mikron HSM 200 és 200 U LP gép a legmagasabb precizitásra és felületminőségre született. A  függőleges, 3- vagy 5-tengelyes nagy sebességű megmunkáló központ kiválóan alkalmas a kis méretű bélyegek, betétek, szerszámok gyártáshoz, illetve kiváló minőségű munkadarabokhoz egyaránt. Magukban hordozzák a svájci szerszámgépgyártó, a GF Machining Solutions műszaki szakértelmének egészét. A Mikron HSM 200 LP modellekben a GF Machining Solutions mérnökei teljesen újfajta gépkoncepciót dolgoztak ki. Koncentrált teljesítményt összpontosít a lehető legkisebb helyre, számos automatizálási lehetőséggel. A billenő-forgó körasztal különböző méretű és típusú  (Erowa,System 3R) integrált tokmánnyal rendelhető. 
MIKRON HSM 200/200U katalógusa

Mikron MILL X ultra gyors gépek

Eredeti kialakítás, csúcsminőségű alkatrészek, digitális hajtástechnológia és a világ leggyorsabb vezérlőrendszere – mindez az optimális dinamikára és maximális teljesítményre, funkcionalitásra készült Mikron MILL X-ben. Úttörő folyamatirányítási rendszer könnyíti meg a gép lehetőségeinek kiaknázását a felhasználó számára, egészen a teljesítőképesség végső határáig. A Mikron MILL X széria gépei kiemelkedően gyors megmunkáló központok, melyek nagy megbecsülésnek örvendenek különféle precíziós alkatrészek sorozatgyártásnál. A megmunkáláskor keletkező és dinamikusan generált tömeg-energia optimális elnyelése érdekében, a gépet a tömeget hordó polimer beton alappal és optimalizált, kifejezetten masszív, öntöttvas szánvezetékekkel alakították ki. Minden tengely közvetlen lineár hajtással működtetett, a teljesen egyidejű, ultra nagy sebességű megmunkálás érdekében.
MIKRON MILL X gépek katalógusa

nagy teljesítményű HPM gépek

Míg a nagysebességű marás célja a lehető legnagyobb felület kialakítása a munkadarabon, a lehető legrövidebb idő alatt, addig a nagy teljesítményű marás célja minél több anyagot lemunkálni a lehető legnagyobb hatékonysággal. A Mikron HPM gépei kiváló minőségű munkadarabok univerzális előállítására készültek, 3-, 4- vagy 5- tengelyes kivitelben. A csúcsminőségű motororsók, a közvetlen hajtású forgó és billenő tengelyek, illetve a tömör gépváz közösen biztosítja a lehető legkiválóbb feltételeket egy modern, szerszámtár rendszerrel, a jól bevált Mikron palettatárral, illetve a bármilyen forgács/hűtőfolyadék állapottal megbirkózó tisztító és öblítő rendszerrel együtt, a pontos és gazdaságos termeléshez, minimális helyigény mellett. 

Mikron MILL P  5-tengelyes gépek

Mikron MILL P 500 U

A Mikron MILL P 500 U öttengelyes, nagy teljesítményű gép, mind az űrtechnológiában, gépgyártásban, hadi iparban és általános gépiparban tevékenykedő alkatrészgyártók, mind az autóiparban és háztartási gépgyártásban érdekelt precíziós szerszámkészítők számára készült. Az extra nagy igénybevételre készült gépágy alapon ez a portál típusú gép a legnagyobb stabilitást biztosítja. Masszív, precíziós tengelyeivel és orsójával, valamint kettős hajtású forgó-billenő asztallal felszerelve gyors anyagleválasztási sebességet eredményez, páratlan mértékű munkadarab-pontosság mellett. Kimondottan kompakt alapterületével a legkisebb műhelyekbe is telepíthető, amellett, hogy az opcionális, integrált automatizálása széles körű önállóságot eredményez. A szabadalmaztatott és egyedi központi automatizálásnak köszönhetően ez a gép tökéletesen integrálható már meglévő és specializált műhelyekbe. 

Dinamikus megmunkálás és rugalmasság az év minden napján, az 1,7 g gyorsulásnak, a 36 kW Step-Tec motororsó teljesítménynek, és az akár 600 kg teherbírású, illetve 707 mm átmérőjű forgó-billenő asztalnak köszönhetően. Akár 250%-kal megnövelt termelékenység korlátlan automatizálási megoldások integrálásával. ±2µm/24h folyamatpontosság garantálja a munkadarabok precizitását, a hőstabilitásnak és a szimmetrikus gépfelépítésnek köszönhetően. 98%-kal csökkenő állásidő , az olyan GF Industry 4.0 modulokkal, mint az 5-tengelyen valós időben működő főorsó ütközés védelem (MSP) valamit az élő, távoli segítségnyújtás (LRA).

Mikron MILL P 800 U és MILL P 800 U ST

A Mikron MILL P 800 U nagyon masszív, stabil és pontos megmunkáló központ, portál kialakítással. Ez az öttengelyes marógép megoldást nagy teljesítményt és pontosságot igénylő alkalmazásokhoz fejlesztették ki. Az egyidejű működés közben elérhető legnagyobb pontosság és legjobb felületsimítás érdekében a gép vízhűtéses közvetlen hajtással működteti a forgó és billenő tengelyeket. Ezek a tengelyek szoríthatók a nagyolás alatti fokozott stabilitás érdekében. A munkadarabok könnyen hozzáférhetők a nagy ajtókon keresztül és a munkaasztal közelségének köszönhetően. Egyedi koncepciója és modulos felépítése biztosítja a gép precíz megmunkáló teljesítményét egyedi és nagysebességű, termelékeny sorozatgyártásnál egyaránt.  
A Mikron MILL P 800 U D változatában (a D a Dinamikust jelenti), ez a megoldás 1,7 g gyorsulást eredményez X, Y, Z irányban. Ez a legjobb megmunkálási lehetőséget jelenti a gyors mozgást és akár 36 000 1/perc főorsó fordulatszámot igénylő alkatrészek, szerszámbetétek vagy szerszámházak gyártásához.  Akár Ra 0,2 µm minőségű felületet, és kiváló, egészen 0,002 mm-es pontosságot érhetünk el a berendezésen. Tökéletes megoldás prototípusok, alkatrészek, valamint szerszám- és formagyártás során a nagy igénybevételű , precíz darabokhoz , kis vagy nagy szériákhoz is. 

Könnyedén megbirkózik nehéz, akár 800 kg tömegű (ᴓ 800 x 500 mm) munkadarabokkal, beleértve az összetett öntőszerszámokat - a lehető legrövidebb idő alatt, egyetlen beállítással, ugyanazon gépen. Tökéletes integrálhatóságát műhelyekbe, ugyanakkor kompakt szerkezetét a megoldás egyedülálló automatizálása teszi lehetővé a gép központján keresztül. Maró és esztergáló műveleteket egyaránt végrehajthat egyazon Mikron MILL P 800 U ST gépen, miközben magas anyagleválasztási sebességet és nagy munkadarab precizitást érhet el.

MIKRON MILL P széria katalógusa

MIKron HPM széria - nagy méretű 5-tengelyes gépek

Az univerzális megmunkáló központ keresztágyas konstrukció. Az Y- és Z- tengely mozgását a főorsó végzi, amíg az X- tengelyen a munkadarab mozog. A gépágy nagyvonalúan dimenzionált és vibrációcsillapító öntvényből készült (GG25). Minden beépített alkatrész és összetevő FEM (végeselem-módszer) által optimalizált. Az Y- tengely mozgása egy keret alakú mozgó oszlop segítségével történik, amely biztosítja a főorsó csuszka Z- irányú mozgását is. Ezen tulajdonságok együttese, valamint a lineáris vezetékek közötti maximális távolság biztosítja a szerszámgép kiváló pontosságát és stabilitását. A gép struktúrája és összetevői úgy lettek tervezve, hogy megfeleljenek az extrém merevségnek és optimális dinamikának. A főorsó billenő mozgást végez nagy tartományban, mely gépmérettől függően változik. Köszönhetően a direkt meghajtásos forgó- és billenő tengelyeknek a HPM ideális kondíciókat nyújt a legmagasabb teljesítmény eléréséhez még szimultán 5-tengelyes megmunkálás esetén is.

MIKRON HPM 1150U és 1350U gépek katalógusa
MIKORN HPM 1850U gép katalógusa