Technológiák és szerszámgépek

GFMS-felületstrukturálás

 


Az lézeres felületkialakításokra egyre nagyobb igény mutatkozik, a strukturálás és texturálás mellet sokszor a funkcionális felületek kialakítása a fő cél.  Az AgieCharmilles Laser P családon belül 5 gépméret érhető el X=400-4.000 mm mozgástartományok között, így a legnagyobb – pl. műszerfal szerszámok – strukturálása is lehetséges.  A kémiai maratás mára már elavult és nem utolsó sorban igen környezetromboló hatású eljárás. Ezen kívül legtöbbször nem végezhető el házon belül, nem ismételhető és igen limitált a struktúra képzés lehetősége. A mai modern lézeres berendezéseken anyagroncsolódás tudunk egyedülálló struktúrákat létrehozni. A lézeres berendezésekhez elengedhetetlen a megfelelő szoftverek használata, ebben az AgieCharmilles megoldása egyedülálló a piacon. 

A lézeres gépek összefoglaló katalógusát itt találja ! 
Részeltes katalógusokat megtalálja lentebb a leírásoknál!

AgieCharmilles LASER P 400

Kiemelkedően pontos és megismételhető eredményekkel szolgálja ki nagyra becsült ügyfelei elvárásait. Ez a kategóriájában egyedülálló lézeres gravírozó, felületstrukturáló és jelölő megoldás egyesíti a kiemelkedő minőséget és hatékonyságot a femtoszekundum lézertechnológiával, a lehető legkisebb alapterületen. Kifejezetten precíziós alkatrészek esztétikai és funkcionális felületalakításra készült az óragyártás, ékszerészet számára, kis lapkákhoz, vágószerszámokhoz és apró munkadarabokhoz.
Laser P 400 gép katalógusa

 

 

Rendkívüli texturálási és gravírozási minőség

Tiszta, éles eredményt nyújt, teljes mértékben sorja mentes texturálással és további utómunkát nem igénylő gravírozással. Az alkalmazott itterbium impulzus szállézer az ultra rövid impulzusú (femtoszekundumos) lézerrel kombinálva kiemelkedően jó minőség előállítására képes.

Innovatív texturálás

A femtoszekundumos lézer technológia új távlatokat nyit az esztétikai nanotextúrák terén, ideértve a fodrozódó hatásokat, tüskéket, továbbá a funkcionális struktúrákat is. A képek magukért beszélnek....

 


A sokoldalú megoldás

  • Nano és femto – A kettős lézer további rugalmasságot kínál
  • Méretezhető, a jelenlegi és jövőbeni igények kielégítéséhez
  • Innovatív, így új alkalmazási távlatokat nyit az éles, tiszta gravírozással és a nano méretű texturálással
  • Masszív, az optimális dinamika és pontosság érdekében
  • Ergonomikus, a felhasználó kényelmének szolgálatában és a négyzetméterre vetített produktivitás növelése érdekében


AgieCharmilles LASER P U sorozat

A GF Machining Solutions új, lézeres texturáló termékcsaládja olyan eszközt ad az ügyfelek kezébe, mellyel versenyképességüket a végsőkig fokozhatják. Használja fel új lézertechnológiánkat két és háromdimenziós tárgyak hatékony és megismételhető texturálására, gravírozására, mikrostrukturálására, jelölésére és feliratozására. Az AgieCharmilles LASER termékköre páratlan lehetőségeket kínál munkadarabjai kialakítására, hiszen a különféle anyagok három dimenziójában és a lézeres texturálásban rejlő kreatív lehetőségek felfedezésének szabadságát kínálja: több kreativitás, nagyobb potenciál.

A lézeres texturálás tovább szélesíti a GF Machining Solutions nyújtotta technológiák körét. Lézertechnológiánk segítségével bármit texturálhat, gravírozhat, mikrostrukturálhat, jelölhet és feliratozhat, 2D geometriáktól egészen az összetett 3D geometriákig. A GF Machining Solutions lézeres anyagleválasztó eljárásával a termékek egyedivé tehetők, illetve a marató eljárásokkal végzett, hagyományos felületkezeléshez képest gazdaságos, környezetbarát, illetve további előnyöket kínál a dizájn és munkadarabméret terén is. Függetlenséget, egyéniséget, szaktudást és innovatív szellemiséget kínálunk!
Laser P 600/1000/1200/4000 gépek katalógusa

Extra nagy kapacitás a legnagyobb szerszámokhoz

A GF Machining Solutions forradalmi, AgieCharmilles LASER P 4000 U modelljével az autóipari festő- és kárpitos műhelyek, a termék- és enteriőrtervező központok a legmagasabb szintre emelhetik az egyediséget. A berendezés játszi könnyedséggel készíti el a legbonyolultabb textúrákat még a legnagyobb öntőszerszámokra is, végtelen számban ismételhető, tiszta és teljesen digitalizált folyamat keretében. 

Az AgieCharmilles LASER P 4000 U, a piacon kapható legnagyobb lézeres texturáló megoldás, mellyel még a legnagyobb munkadarabok kimagaslóan pontos texturálása is lehetővé válik. Az AgieCharmilles LASER P 4000 U extra nagy, 4x 3x 1,5 méteres befogadó képességének köszönhetően, részletes textúrái egyszerűen felvihetők olyan végtermékek nagyméretű öntőformáira, mint a tehergépkocsi lökhárítók, berendezés és ajtópanelek, középkonzolok, légzsák-burkolatok és fényszórók, repülőgép és luxus jacht belterek, háztartási gépek, nagyképernyős TV-k vagy akár kohászati szerszámok öntőformái.

A Laser S széria:

Az AgieCharmilles LASER S szériája egy hatékony, teljesen digitális, minden egy gépben lézeres texturálási megoldás, mely kompromisszumok nélkül biztosítja a legjobb minőséget.  Használja ki a  LASER S 1000 U és LASER S 1200 U gépek nyújtotta lehetőségeket , kombinálva a legújabb innovációinkkal – mint a  Smarpatch és Smartscan szoftverek, integrált szkenner vagy a dupla lézerforrás– hogy mindig lépéselőnyben legyen versenytársaival szemben.

szoftverek lézeres berendezésekhez

A lézerese gépekhez elengedhetetlen a megfelelő szoftverek használata. Azonban ez egy különleges megmunkálási eljárás, mely során a CAM és dizájn szoftverek nagy jelentőséggel bírnak. Éppen ezét a GF Machining Solution a saját szoftverein kívül partnerei megoldásait is kínálja: Rhino 3D: A Rhino képes létrehozni, szerkeszteni, elemezni, dokumentálni, megjeleníteni, animálni és lefordítani a görbéket , a NURBS görbéket,  valamint térbeli alakzatokat, pontfelhőket és hálókat. Nincsenek korlátok a bonyolultsági fok vagy méret tekintetében, mindemellett teljesen kompatibilis a legtöbb CAM és CAD szoftverrel.

UNFOLD 3D: A Unfold egy önálló alkalmazás az UV textúra koordinátáinak létrehozásához és szerkesztéséhez 3D felületekhez. A térképezés során az Unfold 3D-t használják, ez a folyamat egy textúra térképet vetít a 3D objektumra. Az "U" és "V" betűk a 2D-s struktúra tengelyeit jelölik, mert a "3D" objektum tengelyeit a "X", "Y" és a "Z" már használják a modelltérben. Az UV-térképezési folyamat a legegyszerűbb módon három lépést igényel: a háló kibontása, a textúra létrehozása és a textúra alkalmazása. A LaserCAM szoftver egy CAM eszköz, amelyet kifejezetten a GF Machining Solutions Laser gépekhez terveztek 2D és 3D gravírozási megmunkálási programok létrehozásához. A LaserDesign szintén egy CAM szoftver, amely kifejezetten a GF Machining Solutions Laser gépekhez lett dedikálva, ezzel tervezzük a megmunkálási programokat a textúrák készítéséhez.

Lasercontrol & LMCS (HMI): A LaserControl olyan szoftver, amely Windows operációs rendszerben működik, és a lézerfej vezérlésére szolgál a gravírozási program által létrehozott műveletekhez. Az LMCS (Laser Marking Control System) a lézergép vezérlésére szolgál a gravírozási program által létrehozott műveletekhez.

3D MAP: Ez egy egyedülálló szoftver a piacon, mely kifejezetten szerszám-és formagyártók részére ajánlott, lehetővé teszi a közvetlen textúrák, formák és alakzatok importálását a normál lézeres előkészítés folyamatában. A 3D MAP kinyitja az ajtót az új alkalmazási lehetőségekhez és megszűnteti a technológia akadályokat.

SmartPatch finom lézervezérlés: Ez a kifinomult, szabadalom védett szoftver olyan lézervezérlést tesz lehetővé, mellyel egyedülálló minőségű és alakhű felületeket tudunk elérni. Csak az AgieCharmilles gépkehez érhető el. Hogy érzékelni tudja a különbséget vessen egy pillantást a lenti példára. A munkadarab ugyan az, a bal oldali az ún. véletlenszerű stratégia , a jobb oldlai pedig a SmartPatch szoftverrel készített megoldás.