Technológiák és szerszámgépek

Union Chemnitz

MILLFORCE sorozat - Dinamikus megmunkálás sokféle alkalmazási területen

A MILLFORCE sorozat mozgó maróoszlopai a marófejek gyors és pontos pozícionálását kiváló stabilitással ötvözik. A közepes méretű alkatrészek megmunkálására tervezett berendezéseket kimagasló rugalmasság jellemzi az egyedi alkatrészek, valamint a kis- és közepes nagyságú szériák megmunkálása terén. A rendelkezésre álló maró egységek automatikusan válthatóak egy felvevőállomással. Ennek a választható felvevő állomásnak köszönhetően a mozgó maróoszlop alkalmazási lehetőségei jelentősen kibővülnek.
Millforce gép katalógusa

Az előnyökről dióhéjban

A durva nagyolásra és a precíz simításra tervezett MILLFORCE sorozat gépeivel a legnagyobb pontosság érhető el. A MILLFORCE 1 és 2 esetében ezt az egyes tengelyek kompakt, precíziós lineáris megvezetésével érik el. A MILLFORCE 3 alternatív hidrosztatikus vezetékekkel is megrendelhető. A főorsó széles sebességtartománya, a tengelyek gyorsjárati sebessége és gyorsulása a munkadarab dinamikus megmunkálását teszik lehetővé. A kiegészítő berendezésekkel a MILLFORCE sorozat mozgó maróoszlopai tökéletes hozzá illeszthetők az adott gyártóüzem követelményeihez.

P-sorozat - Hatékonysággal párosuló rugalmasság

Az UnionChemnitz padlólemezes vízszintes furatmegmunkálóival nem csak a simítási feladatokat lehet rendkívüli precizitással végrehajtani, hanem a nagyolási műveletek közben nagy teljesítményű vágást is. A sorozat gépei RAM-mal (PR-sorozat) vagy RAM-nélkül (P-sorozat) érhetők el. Az UnionChemnitz szakemberei készséggel állnak rendelkezésre, ha az alkalmazásnak megfelelő ideális gép kiválasztásában szaktanácsra van szüksége. A P-sorozat padlólemezes vízszintes furatmegmunkálóit kifejezetten a nagyméretű és nehéz munkadarabok gazdaságos megmunkálásához fejlesztették ki. A robusztus, nagy teljesítményű vágáson kívül ezek a gépek az akár 250 t súlyú munkadarabok rendkívül pontos megmunkálását is lehetővé teszik.
PR I -sorozta katalógusa
PR 160 gép katalógusa

CNC vezérlések

Négy változat rendelhető: Siemens 840 D sl, Heidenhain iTNC 530, Heidenhain TNC 640 vagy Fanuc 31iB.

Hatékonyan alkalmazott sokoldalúság

A munkadarabok hatékony megmunkálását a padlólemezek, forgóasztalok és emelőkaros eszközök integrálása, valamint a különböző kiegészítő berendezések és nehéz szerszámok felvevő állomáson keresztüli automatikus váltása garantálja. Az opcióként választható permanensen integrált homlokmaró fejjel 1300 mm átmérőig végezhető vízszintes esztergálás.

Típusmeghatározás:

 • P  - Padló típus
 • C - Automata szerszámváltóval
 • U - Permanensen integrált homlokmaró fejjel
 • Rendelhető furatesztergáló orsóátmérők: 130, 150 mm

Robosztus gépkialakítás a lehető legnagyobb pontosság érdekében

Az intenzíven bordázott gépágy egy hegesztett acélkonstrukció, melynek három vezetéke stabilan megvezeti az oszlopot. Az előfeszített kompakt lineáris görgős vezetők kiváló pozicionálási pontosságot biztosítanak. Az öntött oszlop kialakítására a masszív bordázottság jellemző, amely mélyen benyúlik az oszlop belsejébe. Ez a berendezés kivételes merevségét és a dinamikus ciklikus terhelés csillapítását eredményezi. A motor fordulatszáma, teljesítménye és nyomatéka tekintetében a fő meghajtás optimálisan hozzáilleszthető a különböző megrendelői igényekhez. Alapkivitelben a precízen kiegyensúlyozott furatesztergáló orsót a korszerű orsócsapágy támasztja meg nagyoló vágás közben. A berendezés lelke az orsórendszer, amelyet teljes egészében az UnionChemnitz gyárt. Az UnionChemnitz a furatmegmunkálók gyártása terén szerzett több évtizedes tapasztalatát és számos jól bevált innovatív megoldását adja át a vásárlóinak.

K-sorozat - Átfogó megmunkálás maximális pontossággal

A K-sorozat vízszintes gyalu típusú furatmegmunkálói nagy méretű, prizmás munkadarabok hatékony és precíz készremunkálását teszik lehetővé. Moduláris kialakításuknak és széles körű kiegészítőinek köszönhetően ezeket a gépeket pontosan hozzá lehet igazítani a munkadarabok által támasztott követelményekhez. 
K-sorozat katalógusa

Típusmeghatározás:

 • K - Gyalu típus
 • C - Automata szerszámváltóval
 • U - Permanensen integrált homlokmaró fejjel
 • R - RAM-mal
 • G - Nagy precizitású furatmegmunkáló
 • Rendelhető furatesztergáló orsóátmérők: 110, 125, 130, 150, 162 mm

A KG sorozat vízszintes gyalu típusú furatmegmunkálói azok számára jelentik a megoldást, akik munkadarabjaikat a legmagasabb minőségi előírások szerint gyártják és munkálják meg. A K-sorozat megbízható gyalu típusú berendezésein alapuló furatmegmunkálók a klasszikus furatmegmunkálók előnyeit ötvözik a precíziós megmunkáló gépek által nyújtotta előnyökkel: a rugalmasság sokkal nagyobb pontossággal és a koordináta köszörűgépekhez képest sokkal alacsonyabb beruházási költségekkel párosul. A berendezések 2500 x 2000 x 1500 mm méretet és akár 6 tonna súlyt meghaladó összetett, prizmás munkadarabok megmunkálására képesek nagyon nagy pontossággal. A KG az első olyan szerszámgép, amely betölti a hagyományos furatmegmunkálók és a koordináta köszörűgépek közötti piaci rést.

 • Rendelhető furatesztergáló orsóátmérők: 110, 125 mm (vagy igény szerint nagyobb)

T-sorozat - Közepes méretű alkatrészek hatékony többoldalas megmunkálása


Kialakításuknak köszönhetően a T-sorozat asztallapos vízszintes furatmegmunkálói tökéletesen alkalmasak a közepes méretű munkadarabok hatékony többoldalas megmunkálására. A kiegészítő opciók és speciális eszközök széles skálájával a berendezések a vevők egyedi igényeire szabhatók.
T-sorozat katalógusa

Típusmeghatározás:

 • T - Asztallapos típus
 • C - Automata szerszámváltóval
 • U - Permanensen integrált homlokmaró fej
 • Rendelhető furatesztergáló orsóátmérők: 110, 125, 130, 150 mm

A széles gépágynak és a rajta elhelyezett négy hosszanti szánvezetéknek, valamint az intenzíven bordázott merev oszlopnak köszönhetően a T-sorozat gépei rendkívül robosztus felépítésűek. A kompakt, precíziós görgős vezetők és a furatesztergáló orsó hosszirányú kompenzációja a lehető legmagasabb megmunkálási pontosságot teszik lehetővé. A berendezés hajtási teljesítménye eléri a 73 kW-t, az orsó sebessége pedig a 6000 ford./perc fordulatszámot. A kiegészítő felszerelések széles skálája a megmunkálási folyamat minden fázisában hozzájárul a berendezés általános rugalmasságához.